Interes scăzut pentru Bacalaureat!

77% dintre elevii care au terminat liceul în acest an s-au înscris la Bacalaureat. Interesul este mult mai scăzut decât anul trecut, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare.

Anul trecut, procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat și valoarea absolută au fost mai mari. Nmărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.