EURO2020: Danemarca depășește lejer Țara Galilor și se califică în sferturi!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Deși la începutul meciului părea că înfruntarea dintre Danemarca și Țara Galilor va fi una echilibrată, cu scenariu hamletian de

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

genul „a fi sau a nu fi” în sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2020, partida a fost de fapt una fără istoric, danezii surclasându-i pe insulari fără probleme, scor final 4 la 0!

A fost de fapt un meci simplu, cu o națională galeză demotivată complet, cu o apărare jenantă, în care greșelile au fost de nivelul ligilor inferioare și cu „vedetele” Bale și Ramsey cu gândul la vacanță.

Danemarca, pe de altă parte, a făcut un joc solid, a construit permanent și a atacat din primul până în ultimul minut.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Danezii au arătat astfel că victoria cu 4 la 1 obținută în fața Rusiei nu a fost o întâmplare, compartimentul ofensiv fiind principalul atu al echipei, chiar și în lipsa superstarului Eriksen!

Atacantul Kasper Dolberg a fost vedeta meciului cu două goluri marcate (minutele 27 și 48), prima reușită fiind o bijuterie fotbalistică!
Cu 9 la 1 raportul cornerelor și 8 la 1 cel al suturilor pe poartă, nici nu este de mirare că Danemarca a mai punctat și pe finalul meciului, Maehle (min 88) și Braithwaite (min 94) completând spectacolul care aduce Danemarcei prima victorie dintr-un meci eliminatoriu de după victoria obținută în fața Germaniei în finală de la EURO 1992!

În sferturi Danemarca va întâlni învingătoarea dintre Olanda și Cehia.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.