BAC 2021, in Bucuresti. Prezenta de 98,3%, 6 candidati eliminati

In Capitală, prezenţa la proba de Limba şi literatura română din cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului a fost de 98,13%.

„Proba s-a desfăşurat în 67 de centre. Nu au participat 253 de candidaţi. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 6 candidaţi (serie curentă 4, serie anterioară 2). Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, precizează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Mâine va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri, proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă – limba şi literatura maternă – va fi susţinută joi de elevii din rândul minorităţilor naţionale.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12,00. Contestaţiile pot fi depuse/ transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.