EURO2020: Spania elimină Croația după un meci superb!

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Optimea de finală dintre Croația și Spania a fost un meci cu mult mai spectaculos decât ne așteptam, dată fiind evoluția oarecum închistată a echipei condusă de Luka Modric și de tiki-taka reîncălzita a Spaniei, în faza grupelor.

Meciul a debutat cu ibericii în ofensivă, ocaziile lui Pablo Sarabia (min 13) și Koke (min 16) părând să arate un meci dominat net de iberici.
Croații n-au fost însă de acord și au punctat la prima ocazie mare, fundașul spaniol Pedri marcând un autogol în minutul 20.

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

Spania a reluat ofensiva și a egalat prin Sarabia în minutul 38 după un meleu în careul advers.

Și după pauză tot Spania a fost mai eficientă, Cesar Azpilicueta punctând pentru 2 la 1 în minutul 57 după o pasă minunată a lui Ferran Torres.
Iar socotelile păreau încheiate în minutul 77 când același Ferran Torres reușea să marcheze pentru 3 la 1…

„Nebunia” avea să înceapă însă în finalul partidei, Croația reușind o revenire de senzație prin golurile înscrise de Mislav Orsic (min 85, după utilizarea tehnologiei care avertizează arbitrul că mingea a intrat cu totul în

Sursa foto: Facebook UEFA EURO2020

poartă) și Mario Pașalîc (min 93)!

Thriller-ul a continuat și în cele două reprize de prelungiri, croații având prima ocazie de desprindere pe tabelă prin Kramaric, al cărui șut din doar câțiva metri a fost apărat extraordinar de portarul spaniol Unai Simon.

Dramatic însă, Spania a fost cea care a punctat pentru 4 la 3 în minutul 101, atunci când extrem de contestatul Alvaro Morata a punctat fantastic, șut puternic sub bară, după o greșeală mare de marcaj a unui fundaș advers.

Și scenariul de infarct a continuat, ibericii punctând din nou prin Mikel Oyarzabal (min 103), care a profitat de încă o greșeală defensivă a croaților și a înscris cu sânge rece pentru 5 la 3!

Ante Budimir a avut șansa revenirii Croației în meci în minutul 106, atunci când a finalizat o pătrundere impetuoasă cu un șut la firul ierbii care a șters bara Spaniei.

Meciul se încheie cu ocazia enorma a lui Dani Olmo (bara în minutul 119), Spania devenind cea mai ofensivă echipa a acestui turneu final.

Meritele pentru acest meci fabulos se împart însă în mod egal cu reprezentativa Croației, care a luptat din primul pana în ultimul minut și a fost un demn partener al acestui meci record (8 goluri, 2 bare, nota 10 fotbalistic!).

Spania se califică așadar în sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2020, la Sankt Petersburg, acolo unde va întâlni învingătoarea dublei dintre Franța și Elveția.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.