Ionel Pușcaș (CGMB): Rețeaua educațională din București are nevoie de o suplimentare cu 75%!

arhiva

Consilierul municipal PNL, Ionel Pușcaș, fost inspector școlar general al Capitalei, a declarat că rețeaua educațională din București are nevoie de o suplimentare a spațiilor de învățământ cu 75%.

Cifra este valabilă pentru luna februarie a anului trecut, înainte de izbucnirea pandemiei și, mai ales, fără a lua în considerare noile prevederi legale care reduc numărul maxim de elevi dintr-o clasă, le-a explicat Pușcaș colegilor săi din Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

În cazul grădinițelor, problema spațiilor de învățământ este foarte mare, spune fostul șef al învățământului bucureștean.
„Dacă avem în vedere nevoile de care ar trebui să ținem cont în perioada următoare, pe extinderea obligativității de la 4 la 5 și chiar de la 3 la 4 ani, atunci este clar că trebuie să vorbim despre niște suplimentări de spații (… de învățământ n.r.) la un nivel foarte mare. În momentul de față, trebuie să avem în vedere faptul că spațiul școlar nu știu dacă acoperă 50% din nevoi, în condiții de obligativitate (… a învățământului preșcolar n.r.)”, a declarat Pușcaș în plenul CGMB.

Învățământul primar, gimnazial și cel liceal se confruntă, de asemenea cu lipsa spațiilor de învățământ, a mai spus consilierul municipal.

Declarațiile lui Ionel Pușcaș au survenit cu ocazia ședinței de ieri a CGMB în condițiile în care consilierii municipali trebuiau să se pronunțe asupra unor proiecte de hotărâre privind cedarea unor studii de fezabilitate pentru extinderea unor grădinițe către primăriile sectoarelor 2, respectiv 5, deoarece Primăria Capitalei nu dispune de banii necesari pentru extinderea acestor unități de învățământ preșcolar.
Hotărârile au fost adoptate de către plenul CGMB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.