Ce au decis consilierii municipali!

Consilierii municipali au adoptat ieri mai multe proiecte privind modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiecte de consolidare ale unor clădiri precum Batiștei nr. 5, Bărăției nr. 50 sau Bulevardul Carol nr. 63. Consolidarea va costa mai scump deoarece lucrările vor fi mai ample, în urma modificării legislației, a explicat șeful Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic Edmond Niculușcă.

În schimb a fost respins un proiect privind exproprierea Hanului Solacolu, situat în partea veche a Căii Moșilor, în vederea consolidării și restaurării. Răscumpărarea ar fi costat circa 4,5 milioane de lei, dar lucrările ulterioare ar fi costat de trei ori pe atât, au relevat consilierii municipali.

Tot în sedința de ieri, consilierii au adoptat mai multe proiecte vizând transmiterea unor proiecte de extindere ale unor unități de învățământ către primăriile Sectoarelor 2 și 5, întrucât Primăria Capitalei nu are bani pentru realizarea acestora.

Au mai fost adoptate și proiecte privind creșterea tarifelor practicate de către șapte teatre din subordinea Municipalității.

Consilierii au mai fost de acord și cu lichidarea a cinci dintre cele 21 de companii municipale – Sportul pentru Toți, Medicala, cea de Managementul Transporturilor, cea de Agrement și cea de Publicitate și Afișaj.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.