„Moon Impact” la Muzeul Antipa

Pregatiti-va pentru o calatorie in lumea știintei. Muzeul Antipa vă asteaptă de mâine, de la ora 18:00, să vizitați expoziția „Moon Impact – a geological story”.

Aceasta  prezintă tainele formării Pământului și Lunii, dar și rolul crucial pe care singurul satelit natural al Terrei îl are în menținerea vieții pe planetă. Veti avea posibilitatea să vedeti mai multe exponate aproape imposibil de întâlnit în mediul înconjurător, printre acestea aflându-se și o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar, un eșantion din cel mai adânc foraj executat vreodată, dar și cea mai nouă rocă descoperită, un amestec de plastic și bazalt, descoperită în Hawaii de căpitanul de vas Charles Moore.

Curioșii vor putea afla mai multe despre interdependența vieții de pe Pământ cu lumea minerală, dar și amprenta umană realizată asupra mediului înconjurător (acumularea deșeurilor plastice).

Expoziția mai oferă și explicații detaliate atât pentru adulți cât și pentru copii, fiind adecvată pentru toate vârstele. Ghidați de celebrul astronom Vera Rubin, copiii (6-12 ani) vor afla cu ajutorul broșurii informative temele principale ale expoziției în jurul unor anecdote științifice și își vor putea testa cunoștințele printr-o serie de mini jocuri.

Biletul copiilor va fi însoțit de un cod QR care le va oferi un abonament gratuit timp de trei luni pe aplicația Da Vinci Kids.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.