Tratamentele de combatere a țânțarilor, căpușelor și șobolanilor continuă – etapa a 3-a

A început cel de-al treilea tratament de combatere a țânțarilor, care, în funcție de condițiile meteorologice, va fi efectuat zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

14 astfel de tratamente vor fi efectuate, conform Planului Unitar de Acțiune. Se fac pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi aferente blocurilor, în parcuri, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, locuri de agrement, terenuri de sport, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.). Acțiunile de combatere a țânțarilor se vor realiza în intervalul orar 22.00 – 5.00.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea țânțarilor este  MICROSIN și este o substanță avizată de Ministerul Sănătății, care nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor, anunță Compania Municipală Eco Igienizare. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

În paralel, Compania Municipală Eco Igienizare a derulat și primul tratament de combatere a căpușelor, în perioada 14-30 iunie. Cel de-al doilea tratament va fi demarat în primele zile ale lunii iulie, în funcție de condițiile meteorologice.

Activitatea de deratizare a demarat pe data de 22 iunie și se află în plină desfășurare, în subsolurile imobilelor cu spații destinate locuințelor de tip condominium – asociații de locatari/proprietari, pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe și în parcurile aflate în proprietatea Municipalității.

Dispecerat non-stop pentru sesizări și reclamații 0752.041.898!

La acest număr de telefon cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția unor focare de infestare în Capitală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.