Spitalul Colțea din București, iluminat cu ocazia împlinirii a 145 de ani de activitate umanitară a Crucii Roșii Române.

Spitalului Colțea din București a fost iluminat in aceasta seara, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de activitate umanitară a Crucii Roșii Române.

Spitalului Colțea a fost primul sediu al Crucii Roșii Române.

Crucea Roşie Română a împlinit 145 de ani de activitate umanitară şi este în continuare alături de oameni, urmând constant valorile fondatoare ale organizaţiei.

În aproape un secol şi jumătate, Crucea Roşie Română a adus alinare şi a oferit oamenilor servicii vitale în momentele cele mai dificile: primul şi al doilea Război Mondial, în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos şi tuberculoză, în timpul foametei, al inundaţiilor, al cutremurelor, al frigului extrem, al caniculei sau al pandemiei COVID-19. An de an, fiecare generaţie de voluntari s-a adaptat provocărilor şi nevoilor cărora a trebuit să le facă faţă ţara noastră. 6,000 de voluntari, 300 de angajaţi şi 1,500,000 de beneficiari este bilanţul la finalul anului 2020, potrivit unui comunicat al SNCRR.

Crucea Roşie Română este prezentă la nivel naţional, cu reprezentanţe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 641 de subfiliale şi 463 comisii. 6.000 de voluntari se implică activ în activităţile Crucii Roşii Române.

Semnatarii actului de înfiinţare al Crucii Roşii Române la 4 iulie 1876 au fost Prinţul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza si Carol Davila. Nume sonore ale istoriei şi culturii române – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraş Dinicu, Cella Delavrancea – au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferinţelor celor mai vulnerabile

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.