117 centre de vaccinare si-au sistat activitatea temporar

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, transmite că 117 centre de vaccinare fixe şi-au sistat temporar activitatea, iar în cazul a 371 de centre programul de lucru a fost redus.

Valeriu Gheorghiţă a subliniat că eficientizarea costurilor nu vizează personalul, care îşi va continua activitatea în centrele din mediul rural, ci costuri legate de chirii, servicii de curăţenie sau dezinfecţie. El a arătat că o astfel de măsură va permite accelerarea campaniei de vaccinare în rural.

Pe de altă parte, Gheorghiţă a arătat că este posibilă o revenire foarte rapidă la structura iniţială a centrelor de vaccinare fixe, în momentul în care cererea va creşte.

„Noi anticipăm că în următoarea perioadă vom avea o adresabilitate în creştere în ceea ce priveşte vaccinarea Covid-19, ca urmarea a potenţialului variantei Delta de a deveni dominantă în rândul populaţiei, la nivel global. De asemenea, aşa cum sunt datele estimate şi preconizate la acest moment, foarte probabil că şi în ţara noastră vom avea o creştere a numărului de cazuri cauzate de tulpina Delta”, a spus el.

Referindu-se la campania „Oraşul vaccinează satul”, Valeriu Gheorghiţă a precizat că până la acest moment au fost iniţiate acţiuni de vaccinare cu ajutorul echipelor şi centrelor mobile în 1.792 de localităţi din mediul rural, reprezentând 62,6% dintr-un total 2.862 de comune. Cu ajutorul celor 871 de echipe mobile au fost vaccinate peste 91.225 de persoane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.