Liviu Romanescu, Director IDEO-IDEIS – Festivalul Național de Teatru Tânăr: ”Nu e despre a deveni actor sau artist”

Despre teatru pentru tineret și Festivalul Național de Teatru Tânăr – a 16-a ediție, care va avea loc în perioada 9-15 august, a aflat Alex Minculescu de la noul director al IDEO-IDEIS, Liviu Romanescu, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Festivalul de la Alexandria, începând cu momentul pandemiei, nu a mai fost doar în Alexandra, ci pleacă în mai multe localități din România. Am creat niște caravane IDEO-IDEIS. Sunt 9 comunităti în care vom ajunge cu speranța că în 2022 vom putea avea o întoarcere acasă a Festivalului și a trupelor în comunitatea din Alexandria. Festivalul IDEO-IDEIS a devenit mai mult o tabără artistică. Există un mix de arte, de întâlniri, de master-class-uri. Am dorit crearea unui mediu care să vibreze a comunicare, schimb de experiență, expereințe relevante pentru tineri. Atragem adulții cu spirit tânăr”, spune Liviu Romanescu.

Dacă vrei să afli în ce orașe ajung caravanele, cum se desfășura tabăra artistică înainte de pandemie, ce învață participanții, cine se poate înscrie la festival și cum, vezi VIDEO.

”Poți să participi și dacă nu ai o trupă. Scopul nostru ar fi să dăm curajul și know how-ul tinerilor care ar vrea să se coaguleze într-o trupă în urma participării la Festival. Primești o perspectivă pe care nu ai cum să o ai altfel. Nu e despre a deveni actor sau artist. E despre a deveni un om care capătă un unghi mai bogat de a vedea lumea din jur și resursele pe care le are. Am văzut oameni care au devenit arhitecți de top la nivel mondial și care au făcut parte dintr-o trupă de teatru, experiența aceasta ajutându-i”, punctează reprezentantul Festivalului.

”Participă adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani. Tema anului acesta este identitatea. Și pandemia ne-a făcut să întoarcem puțin privirea către ceea ce suntem. Festivalul va tot crește și va da drumul la tot felul de alte lucruri”, mai spune Liviu Romanescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.