Piața Țărănească și Meșter(Ești)! la Muzeul Național al Țăranului Român

In acest weekend (9 – 11 iulie) are loc Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.
Târgul este deschis între orele 10-19 iar intrarea este liberă.

Fructe și legume de sezon, miere, polen sau păstură, dulcețuri și zacuști, limonadă, sirop de cătină, brânzeturi, turtă dulce, baklava, kataif, suberek, kurtos kalacs, langoși sau înghețată sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le puteţi degusta şi târgui. Se vor pregăti mâncăruri la fața locului, după rețete autohtone: sarmale cu mămăligă și ardei, borș de pește, saramură de crap, gulaș, ardei umpluți, bulz, pastrami de berbecuț.

În curtea interioară, negustorii și colecționarii vă așteaptă într-o lume aparte, cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănesti din diverse zone etnografice, tablouri, bijuterii, cărți, numismatică, porțelanuri, cărți poştale, patefoane și multe altele. Sâmbătă și duminică, povești și autografe cu scriitorul Stelian Tănase.

Meșterii și artizanii vor aduce obiecte realizate manual: țesături, ceramică, bijuterii, obiecte din lemn, sticlă, piele, icoane și multe altele. Nu lipsesc lavanda, cosmeticele naturale și atelierele de creație.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.