Linia 381 se va bloca total, la toamnă!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Încă de la reorganizarea prin desființare a liniei de autobuze 300, care făcea legătura între Universitate și Podul Constanța, am opinat că o linie de autobuze care să meargă de la Piața Reșița până la Chibrit, nu poate funcționa, că ea se va bloca.

De ce?

Foarte simplu, pentru că noua linie 381 va cumula punctele de blocaj de pe traseele liniilor 300 și 381. Ambuteiajelor de pe Mihalache, în zona dintre intersecția cu Avetescu și Piața Domenii, de cel de la Piața Victoriei și de pe Lascăr Catargiu li se vor adăuga cele de la Pasajul Mărășești, de pe Bulevardul Tineretului etc. Acestea sunt numai cele știute de către mine.

Iată că viața reală demonstrează că am avut dreptate.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Chiar dacă e vacanță pentru copii și perioadă de concedii pentru mulți bucureșteni, la ora 09:20, autobuzele liniei 381 circulau în caravană de câte 3, pe sensul dinspre Victoriei către Chibrit.

Dacă intervalul de succedare gândit de către specialiștii de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Transport (ADIT) București – Ilfov era de 5 minute, înseamnă că, în urma caravanei, rămânea un interval de 15 de minute descoperit, adică în care nu mai trecea nici un autobuz.

Și ce se întâmplă pe cealaltă semicursă, spre centru și spre Berceni?

Când se va întoarce lumea din concedii și vor începe copiii școală, traficul va înregistra niște valori cu mult mai mari decât acum. Mai multe mașini pe străzi înseamnă și congestie sporită și amplificarea tuturor conflictelor de trafic. Iar noua linie 381 va cumula întârzierile generate de toate aceste blocaje.

La toamnă, așadar, cu siguranță linia se va bloca de tot.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.