Piedone: „Un parc într-o lună, ăsta este ritmul pentru recuperarea timpului pierdut în Sectorul 5”!

Sursa foto: Cristian Popescu Piedone/Facebook

În cartierul Ferentari, în spatele blocurilor, în locul unui maidan plin de noroi, unde se aruncau, încă de dinainte de 1990 deșeuri din construcții și gunoi, a apărut, ca prin minune, în numai o lună de zile, un parc cu locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, aparate de fitness și zone de recreere.

Parcul a fost amenajat de societatea Consiliului Local al Sectorului 5.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, s-a declarat satisfăcut de ritmul în care s-au desfășurat lucrările.

„Acesta este ritmul pentru recuperarea timpului pierdut în Sectorul 5”, le-a spus Piedone membrilor echipei sale.

Și locuitorii din zonă sunt absolut uimiți de viteza cu care maidanul plin de noroi și gunoi pe care îl știu de o viață, unii din 1988, s-a transformat într-o oază de verdeață și recreere pentru toți cei din zonă, copii de toate vârstele, tineri, părinți și bunici.

Pentru a continua în același ritm regenerarea urbană a Sectorului 5, edilul a dispus ca, până astăzi, viceprimarul Mircea Nicolaidis să identifice un alt teren degradat din domeniul public, pentru a demara lucrările de amenajare a unui nou parc.

În context, trebuie amintit faptul că terenul în suprafață de 4500 metri pătrați, unde a luat ființă într-o lună de zile Parcul „Arbănași” era unul degradat, lăsat în paragină, plin de vegetație necontrolată, deșeuri și construcții ridicate abuziv.

În urma consultării locuitorilor din zonă, s-a decis amenajarea unui parc și a mai multor locuri de parcare. După numai o lună, lucrările au fost finalizate, iar acum oamenii se pot bucura de un parc modern și de o parcare generoasă.

Noul parc dispune de un loc de joacă pentru copii, un spațiu cu aparate de fitness, un teren de fotbal/baschet, precum și de un spațiu de relaxare în care s-a amplasat mobilier stradal, s-au plantat mai mulți copaci și s-a montat o fântână arteziană. De asemenea, în zonă s-au amenajat nu mai puțin de 43 de locuri noi de parcare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.