CFR a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru modernizarea Complexului Feroviar București!

arhiva

Licitaţie deschisă pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar modernizării liniilor și instalațiilor din Complexul Feroviar București.

Sunt necesare: îmbunătățirea condițiilor de călătorie și de siguranță a circulației feroviare; eficientizarea managementului traficului pentru transportul de mărfuri la nivelul rețelei feroviare naționale și prezentarea unei alternative competitive pentru transportul urban între diferitele zone ale regiunii București-Ilfov.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA intentioneaza să se alinieze astfel, standardelor europene și cerințelor tehnice de interoperabilitate la nivelul rețelei feroviare românești.

Obiectivul principal al lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare aferente Complexului Feroviar București este creşterea atractivităţii/competitivităţii transportului feroviar, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru călători şi pentru marfă, concomitent cu îmbunătăţirea siguranţei în exploatare.

În acest fel se va reduce considerabil durata de traversare a Centurii Feroviare a Bucureștiului. Gara de Nord trebuie să devină astfel polul intermodal principal al Municipiului Bucureşti şi al Județului Ilfov (principala zonă de influență).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.