Școala 124 de pe Mărgeanului își va primi elevii, pe 14 septembrie

Captura video Primaria Sectorului 5 / Facebook

Școala gimnazială nr. 124, de pe strada Mărgeanului, va fi recepționată pe 1 septembrie, iar pe 14 septembrie își va primi elevii. Asta a dispus primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în urma vizitei pe șantierul de reconstrucție a unității de învățământ.

Edilul a descins inopinat pe șantierul investiției din strada Mărgeanului și a constatat că proiectul trenează. Pe șantier se aflau doar șapte persoane. Multe dintre lucrările efectuate au fost de proastă calitate – parchetul fiind montat peste șapa încă umedă s-a umflat, spre exemplu.

Piedone i-a cerut patronului firmei de construcții ca, cel mai târziu miercuri, să aducă cât mai multe echipe de constructori pe șantier, astfel încât lucrările să poată fi terminate și recepționate până pe 1 septembrie.

În context trebuie amintit faptul că Școala 124 a fost inițial demolată în urma incendiului din 27-28 mai 2018.

În iulie 2018, între unitatea de învățământ în cauză și un operator economic, a fost încheiat un contract pentru realizarea lucrărilor de consolidare parțială și de reconstrucție a Școlii Gimnaziale nr. 124, contractul respectiv fiind reziliat în luna decembrie 2019.

Cu un an în urmă, în iulie 2020, Primăria Sectorului 5 a încheiat contractul privind execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Lucrări de consolidare și reconstrucție Școala Gimnazială Nr. 124, Sector 5, București”, termenul de execuție fiind de 6 luni.

Lucrările au fost, însă, sistate în luna octombrie și reluate în luna noiembrie 2020.

Mai trebuie menționat și faptul că, în anul școlar 2020 – 2021, cei 664 de copii înscriși la Școala Gimnazială nr.124, au învățat exclusiv în sistem online, din cauză că nu au existat spații de învățământ libere, care să fie alocate unității aflate în reconstrucție.

„În Sectorul 5 a fost posibil orice. Au câștigat licitații publice firme care aveau doi angajați, o matură și o mistrie. Apoi, au căutat alte firme ca să subcontracteaze, să facă alții lucrarea. S-au păcălit între ei, subcintractorii au plecat, fiindcă ăștia nu le-au dat banii… Și așa s-a ajuns ca reconstrucția unei școli să dureze cât construcția Casei Republicii. Dar, de-acum s-a terminat! Nu mai merge așa, cu această bătaie de joc față de banul public, față de cetățenii care plătesc taxe și impozite”, a declarat Piedone pentru București FM!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.