Mașinile mai vechi de 15 ani și centralele de apartament vor fi descurajate!

foto: Adriana Baciu

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că deținerea mașinilor mai vechi de 15 ani trebuie descurajată prin impozit local.

La depunerea Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR) Comisia Europeană a recomandat Guvernului României să adopte măsuri complementare investițiilor în infrastructura rutieră, măsuri vizând înverzirea parcului auto, care este vechi și poluant.
Guvernul va adopta măsuri care să ajute cetățenii să își schimbe mașinile mai vechi de 15 ani. În același timp, deținerea acestora ar trebui descurajată prin impozit local, a spus Tanczos Barna.

În context ar trebui amintit faptul că, de la 1 ianuarie 2020 în București, a întrat în vigoare „Vinieta Oxigen”.

Prin introducerea vinietei, erau taxate suplimentar cele mai poluante mașini. Practic mașinile cu norma de poluare sub Euro 3 nu mai aveau voie în centru, iar cele sub Euro 4 puteau circula în zona centrală doar plătind vinieta. Restricția era valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-22:00.

Însă, la nici o lună mai târziu, pe 25 februarie, în urma protestelor societății civile, fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, anunța că va renunța la această măsură. Iar pe 23 martie Consiliul General al Municipiului București adopta o hotărâre prin care anula „Vinieta Oxigen”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.