Termoenergetica cere recuperarea întregii datorii de la PMB!

arhiva

Noul director general al Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB), Claudiu Crețu, fost administrator special AL Electrocentrale București S.A. (ELCEN), a anunțat, astăzi, că va cere recuperarea întregii datorii a Primăriei Capitalei către compania de termoficare bucureșteană.

„Sunt demersuri legale inițiate pe baza OG 36/2006 și aceste demersuri se fac pentru întreaga sumă de care CMTEB are nevoie și care este restantă”, a declarat șeful companiei bucureștene de termoficare.

Este vorba despre o datorie de peste 500 de milioane de lei care urmează a fi recuperată, potrivit OG 36/2006, printr-un ordin comun al Ministerului Dezvoltării și Ministerului de Finanțe.

Prin acest ordin, a cărui dezbatere publică s-a încheiat ieri, cotele defalcate din impozitul pe venit vor fi trimise de către Ministerul de Finanțe direct Companiei Municipale Termoenergetica, până la recuperarea datoriei.

Crețu a mai precizat că această măsură era necesară dată fiind situația financiară foarte dificilă în care se află CMTEB, în urma a 10-15 ani de subfinanțare a termoficării de către Primăria Capitalei.

„Situația financiară și tehnică, dar mai ales financiară, a Teienergetica este una foarte dificilă. Compania are datorii de peste 500 de milioane de lei la furnizori și, totodată, are de încasat peste 500 de milioane de lei de la PMB”, a spus șeful companiei bucureștene de termoficare.

În context, trebuie menționat faptul că bugetul Primăriei Capitalei se formează în proporție predominantă prin repartizarea de cote defalcate din impozitul pe venit de la bugetul de stat. Asta deoarece PMB nu încasează taxe și impozite locale, acestea fiind percepute de către primăriile celor șase sectoare.
În fiecare lună, Municipalitatea bucureșteană ar trebui să primească de la Ministerul de Finanțe cote defalcate în valoare de circa 300 milioane de lei.

În același context ar mai trebui menționat și faptul  că, alaltăieri, primarul general al Capitalei Nicușor Dan își exprima speranța că Termoenergetica nu va cere recuperarea întregii datorii, pentru că, în caz contrar, Municipalitatea ar rămâne fără sumele necesare asigurării altor servicii pe care le asigură pentru populație.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.