Răzvan Ursuleanu & București Fm la Grand Prix Nova!

Regizor și scenarist, Răzvan Ursuleanu reușește ca de fiecare dată să-și impună creațiile pe lista celor mai bune producții de teatru radiofonic. După ce în 2019 a intrat în finala Grand Prix Nova cu piesa ”Francoise Sagan, bonjour jeunesse!” interpretată de Ioana Brușten, anul acesta talentul său primește o nouă confirmare.

O nouă producție București FM ajunge pe lista scurta la Grand Prix Nova. ”Avec mes amis” se clasează între primele 20 de producții la categoria Short Form după preselecție.

”Avec mes amis” este o altfel de ”Ferma animalelor” a celebrului George Orwell sau o versiune 2021 a tiparelor comportamentale care ne oferă un loc de gală în lumea animalelor descrise de Orwell. Să ne ierte necuvântătoarele care n-au de-a face cu năravurile noastre proaste!

Sunt 60 de secunde care vorbesc despre desensibilizarea devenită armă de hărțuire și atac. Despre superficialitatea tâmpă a omului modern în fața celui altfel decât el, cel neînțeles, și care nu înțelege ce i se întâmplă. Omul stigmatizat prin reacția gălăgios-ilară a celor din jur, prin râsul devenit batjocură și bullying.

Când o afecțiune – sindromul Tourette – devine prilej de bătaie de joc, când noțiunile de prieteni, prietenie își pierd sensul și valențele… ce mai rămâne?! (de altfel, prietenii sunt cei care s-au implicat în acest proiect: Ioana Brusten semnează producția, iar Serge Gattlen interpretarea).

Finalul aduce cu un basm reinventat: interiorul transformă exteriorul, cei răi capătă exact ceea ce merită și spectatorului îi este redată speranța în balanța echilibrată a vieții.

Răzvan Ursuleanu este un autor sensibil, atent și inteligent, care transformă o picătură de viață într-o lecție universală: după faptă, și răsplată.

Răzvan Ursuleanu este cel care a adus prima recunoaștere internațională postului București FM. S-a întâmplat în 2019, când spectacolul ”Heruvim”, piesa pe care a scris-o și regizat-o împreună cu Mihnea Chelaru, s-a clasat pe locul 2 la concursul internațional de creații radiofonice UKDrama festival, desfășurat la Canterbury.

Felicitări și mult succes colegilor noștri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.