Expoziţie cu lucrările câştigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, la Casa Filipescu-Cesianu

O expoziţie cu lucrările câştigătorilor celei de-a doua ediţii a Olimpiadei de Benzi Desenate poate fi vizitată, începând de vineri, la Casa Filipescu-Cesianu din Capitală.

Cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov, prin Centrul de excelenţă pentru copii şi tineret, bibliotecile publice şi şcolare din întreaga ţară s-au alăturat proiectului, iar în perioada februarie – iunie au invitat elevii pasionaţi de cea de a noua artă să se înscrie la concurs şi să participe la întâlniri în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată.

Iniţiată de Mihai Ionuţ Grăjdeanu, autor şi profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Academiei Olimpice Române, ediţia din acest an a olimpiadei a fost dedicată Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi eroilor sportului românesc.

Olimpiada de Benzi Desenate este destinată promovării elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal şi s-a desfăşurat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Mihai Ionuţ Grăjdeanu a declarat că arta şi sportul se împletesc foarte bine şi sunt ghidate după principii similare, pilonii principali în ambele domenii fiind exerciţiul, voinţa, dorinţa şi, nu în ultimul rând, talentul.

„Prin Olimpiada de Benzi Desenate, îmi doresc să-i atragem pe copii şi tineri să descopere ce înseamnă să fi campion la Jocurile Olimpice şi, mai ales, să fi inspirat să practici sportul de plăcere sau de performanţă”, a spus Mihai Ionuţ Grăjdeanu.

Mihai Covaliu, preşedinte COSR, a remarcat numărul mare de benzi desenate trimise şi diversitatea modului de abordare.„Sunt categorii diferite de la clasa I la clasa a XII-a, lucrări într-adevăr frumoase. Încă un lucru extraordinar care mi-a plăcut este faptul că au fost şi alţi mari performeri, nu doar cei mai cunoscuţi, aşa cum ar fi Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin sau Gabriela Szabo, i-am văzut pe Martinescu, Nicolae Ilinca, Laura Badea, Ana Maria Brânză, Marian Drăgulescu, Simona Halep, deci, foarte, foarte mulţi şi sunt doar câţiva dintre performerii care au fost protagonişti ai acestor lucrări”, a adăugat Mihai Covaliu.

Expoziţia „Olimpiada de Benzi Desenate” va rămâne deschisă la Casa Filipescu-Cesianu / Muzeul Vârstelor până pe 31 august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.