Glinţă termină pe opt finala de la 100 m spate

Înotătorul român Robert Glinţă a încheiat epuizat finala de la 100 m spate, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. El a ocupat locul 8, dar era mulţumit că a dat tot ce a putut şi a obţinut un timp mai bun decât în semifinale şi serii.

,,A fost o finală extrem de epuizantă, dar toate cursele sunt aşa, e vorba de a da tot ce ai mai bun din tine, de a nu termina cu niciun fel de resurse. Eu am dat tot ce am avut în mine astăzi şi de aceea sunt aşa de epuizat. Până la urmă am avut o cursă mai bună ca în semifinale şi în calificări, asta este îmbucurător şi timpul meu nu a fost departe de recordul meu naţional şi personal” a declarat Robert Glinţă după finala desfăşurată marţi dimineaţă la Aquatics Centre din Tokyo.

Acuma, Glinţă aşteaptă o eventuală introducere a probelor de 50 m la Jocurile de la Paris, de peste trei ani: ,,Eu sunt pregătit pentru 50 m spate, sunt dublu vicecampion european, după rusul Kolesnikov, care este recordman mondial în această probă, Din câte am auzit pentru Paris 2024, se vor introduce şi cursele de 50 m. Eu sunt un vitezist şi un sprinter de fel, aşa că cu siguranţă am în vizor şi probele de 50 m. Cu siguranţă nu mi-am atins apogeul carierei mele şi cred că există şi alte lucruri pe care trebuie să le învăţăm, să ni le adaptăm pentru a reuşi să creştem performanţa proprie” a mai spus Robert Glinţă la finalul probei de 100 metrii spate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.