Sorin Cîmpeanu: Susțin prezența fizică din 13 septembrie!

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anuntat în ce condiții începe școala.

  • „Nu obligăm profesorii să se vaccineze.”
  • „Școala va începe cu respectarea regulilor.”
  • „Părinții susțin și ei importanța vaccinării profesorilor.”
  • „Vom utiliza scenarii dacă va fi nevoie.”
  • „Susțin prezența fizică din 13 septembrie.”

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi va face parte din Comitetul Interministerial pentru implementarea proiectului România Educată, a mai anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

„Pentru susţinerea echităţii şi performanţei am stabilit că reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi va face parte din Comitetul Interministerial pentru implementarea proiectului „România Educată”. Am abordat şi alte subiecte, precum nevoia unui curriculum de tranziţie până când vom avea la nivel liceal planurile cadru pe care ni le dorim cu toţii. (…)

Acel curriculum, care să fie într-adevăr ceea ce aşteaptă societatea şi ceea ce aşteaptă angajatorii de la şcoala românească. am agreat nevoia de standardizare a evaluărilor. M-a bucurat să văd că FNAP susţine standardizarea evaluărilor şi susţine importanţa evaluărilor spre exemplu la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Agreează proiectul prin care urmează să fie eliminat subiectivismul uman în evaluare. Practic din cele 18 puncte din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei nu a existat nici măcar un singur punct de dezacord. Întâlnirile vor fi trimestriale iar FNAP va fi reprezentată la nivelul comitetului interministerial”, a spus Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei în urma întâlnirii cu reprezentantul FNAP.

De asemenea, şi preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor va avea statut de invitat permanent în Comitetul Interministerial pentru Implementarea proiectului „România Educată”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.