Pompierii români care au intervenit la stingerea incendiilor din Grecia au fost înaintaţi in grad

Cei 108 pompieri care au participat la misiunea de stingere a incendiilor din insula Evia din Grecia s-au intors in tara.
Acestia au fost înaintaţi astăzi în grad, într-o ceremonie la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani din judeţul Ilfov.
Ei au fost recompensaţi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în prezenţa premierului Florin Cîţu, a ministrului de interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Pompieri români au acţionat timp de o săptămână pe Insula Evia, folosind şase autospeciale de intervenţie şi două cisterne cu apă. pentru limitarea răspândirii incendiilor de vegetaţie şi, de asemenea, au mai folosit chiar şi o dronă pentru supravegherea şi monitorizarea focarelor. Toate misiunile pompierilor români s-au desfăşurat sub coordonarea autorităţilor elene.
Trebuie adăugat că despre profesionalismul pompierilor români şi curajul de care au dat dovadă s-a scris în presa elenă, iar localnicii le-au mulţumit pentru ajutorul dat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.