Cinci cineaste, aflate la început de carieră, vor participa la Rezidenţa FemArt 2021!

Sursa foto: Asociația Română a Femeilor în Cinema/facebook

Cinci cineaste aflate la început de carieră vor participa, în perioada 3 – 8 octombrie, la Rezidenţa FemArt 2021, o săptămână intensivă de training şi mentorat organizată la Bucureşti de Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC), informează un comunicat de presă.

Proiectele filmelor de lungmetraj ale cineastelor Carina-Gabriela Daşoveanu, Corina Andrian, Brijitta Kanyaro, Monica Elena Pascu şi Anelise Salan au fost selectate în urma participării la apelul – concurs de proiecte derulat în cadrul Programului FemArt în perioada 30 mai – 15 iulie.

„În selecţia din acest an avem o regizoare masterandă la UNATC – Carina-Gabriela Daşoveanu, premiată recent la Festivalul internaţional de film de la Cannes, la secţiunea Cinefondation, o artistă pluridisciplinară, absolventă cu „Distinction in MA Filmmaking Directing Fiction” la Goldsmiths University of London – Corina Andrian, o actriţă absolventă a Film Academy Vienna, cu pregătire şi în scenaristică – Brigitta Kanyaro, o editoare cu studii masterale – Monica Elena Pascu, care este şi absolventă de arte vizuale, precum şi o jurnalistă – Anelise Sălan, absolventă de master în jurnalism, dar şi a cursurilor de documentar de la Balkan Documentary Center, ZagrebDox şi Aristotele Workshop.

Sursa foto: Asociația Română a Femeilor în Cinema/facebook

Mă bucur că putem să le oferim şansa să dezvolte şi câte un proiect de lungmetraj în contextul Rezidenţei FemArt. Prin Asociaţia Română a Femeilor în Cinema sperăm să aducem egalitatea de şanse artistelor ce provin din diferite domenii ale artelor şi să favorizăm realizarea filmelor atipice, inovatoare”, a declarat Anca Damian, membru al board-ului ARFC, care a făcut parte din comitetul de selecţie.

Pe parcursul Rezidenţei FemArt, tinerele vor beneficia de o săptămână interactivă de lucru cu specialişti în domeniu pentru dezvoltarea proiectelor propuse şi, totodată, de o serie de evenimente conexe – proiecţii de film, traininguri personalizate şi masterclass-uri, o sesiune de pitching.

La finalul perioadei vor fi acordate trei premii pentru cele cinci cineaste: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanţă de scenariu şi una de participare la o platformă internaţională de coproducţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.