Primăria Sectorului 6 dorește să amenajeze un parc de agrement pe un teren din Calea Plevnei!

Membrii Consiliului Local Sector 6 s-au reunit în ședința ordinară pentru a vota cele 15 proiecte înscrise pe ordinea de zi.

Primul dintre ele modifică hotărârea Consiliului Local prin care sunt ridicate, transportate și depozitate vehiculele care îngreunează activitatea operatorilor de salubrizare, a celor care efectuează lucrări de utilitate publică și a echipajelor de intervenție în situații de urgență. Modificarea hotărârii se referă la faptul că după predarea vehiculului, personalul ADPDU Sector 6 comunică restituirea vehiculului către Poliția Locală Sector 6.

Comentat și votat a fost proiectul privind aprobarea rectificării Bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti pe anul 2021. Pe scurt, veniturile sunt de aproape 1.250 mii lei, iar cheltuielile de aproape 1.278 mii lei.

Tot acum au fost votate și conturile de execuție pe trimestrul II dar și proiectul de contractare a unei finanțări rambursabile interne în valoare de 347 de milioane de lei necesari refinanțării împrumuturilor interne la CEC și UniCredit Bank.

Votat pozitiv a fost și proiectul prin care sunt stabilite categoriile de servicii sociale, nivelul și categoriile de cheltuieli care pot fi subvenţionate din bugetul local, pentru anul 2022.

De asemenea, au fost aprobate costurile medii lunare pentru serviciile sociale din centrele de zi ale DGASPC Sector 6, dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, după cum urmează: Centrul de zi „Floare de Colț” – 1.580 lei, Centrul de zi „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – 1.801 lei și Centrul de zi „Sfântul Andrei” – 1.763 lei.

Urmare a modificărilor legislative apărute în Codul Administrativ și alte legi care privesc administrația publică locală și a faptului că în urma scrutinului din septembrie 2020 a fost ales un nou consiliu local, astăzi a fost votat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Sector 6.

În secțiunea solicitări catre Consiliul General al Municipiului București reținem solicitarea ca terenul de peste 2 ha din Calea Plevnei, pe care ar urma să se construiască un parc de agrement, să treacă în administrarea Consiliului Local Sector 6, apoi împuternicirea de a emite acorduri în vederea realizării lucrărilor de extindere (anexe gospodăreşti, garaje, etc.) a construcţiilor edificate pe terenurile (curţi) deţinute în folosinţă de către proprietarii imobilelor situate în Zona B a cartierului „Constantin Brâncuşi”.

De mâine, Primăria și Consiliul Local Sector 6, prin aparatul de specialitate al primarului, pot încheia contracte de voluntariat cu cetățenii ce vor să participe activ la activități de voluntariat în probleme legate de acțiuni umanitare, mediu înconjurător, probleme sociale și altele asemenea.

Un alt proiect al ordinii de zi s-a referit la revocarea Hotărârii Consiliului Local Sector 6 nr. 44/30.03.2021 privind amenajarea, întreținerea și salubrizarea spațiilor verzi aferente blocurilor de locuințe, terenurilor aparținând domeniului public sau privat și aprobarea Regulamentului de întreținere și salubrizare a terenurilor de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 6 al Municipiului București, întrucât această hotărâre nu era corelată cu alte acte administrative de nivel egal sau superior.

Alte două proiecte au vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare sistem rutier drumul VALEA LARGĂ”. Reabilitarea străzii include partea carosabilă, trotuarele, pista de biciclete și suprafața de spațiu verde. Valoarea investiției depășește 19 miliarde de lei fără TVA. Exproprierea suprafeţei de 45.801 mp teren proprietate privată necesară efectuarii lucrărilor este în cuantum de aproximativ 34 milioane de lei fără TVA. Conform declarațiilor primarului Ciucu, Valea Larga va fi transformată în drum expres.

Întrucât legea prevede ca la fiecare trimestru președintele ședințelor de Consiliu Local să se schimbe, începând cu viitoarea ședință, acesta va fi Lucian Dubălaru, consilier din partea PNL.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.