O nouă creșă pentru 110 copii va fi construită în Sectorul 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat construirea unei noi creșe în sector.
Investiția este estimată la peste 22 milioane de lei si va putea găzdui un număr de 110 copii, acest nou proiect va crește capacitatea sectorului cu peste 25%.

„Construim o creșă nouă în Sectorul 2 prin programul național derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Suntem singurul sector din București care a reușit să acceseze un astfel de proiect și aștept cu nerăbdare să începem lucrările.

Va fi o creșă mare, cu o suprafață construită de 2409 mp și o capacitate de 110 copii. Clădirea va avea propria spălătorie, bucătărie și cabinet medical. De asemenea, proiectul include o sală multifuncțională și toate spațiile administrative necesare. În jurul clădirii vor fi amenajate locuri de joacă. Va fi o creșă prevăzută cu tot ce e nevoie pentru cei mici, într-o clădire pasivă construită cu materiale de ultimă generație. Costul proiectului: 22.262.920 lei, iar întreaga sumă va fi acoperită de MDLPA.

În Sectorul 2 avem 425 locuri disponibile în creșele existente. Acest nou proiect (110 locuri noi) va crește capacitatea sectorului cu peste 25%. Familiile tinere din sectorul nostru au nevoie de creșe moderne unde să îi lase în siguranță pe cei mici.

L.E. Creșa va fi construită în zona Pantelimon, mai exact pe strada Ion Vlad. O zonă care a fost “ferită” la investiții, dar care are o densitate a populației mare și care va crește masiv dacă se fac câteva îmbunătățiri strategice. Termenele de execuție nu sunt stabilite având în vedere că abia s-a aprobat proiectul. Vă țin la curent imediat ce aceste detalii vor fi bătute în cuie”, a scris edilul, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.