Începe Bucharest Half Marathon!

Sursa foto: Bucharest HALF MARATHON/facebook

A 10-a ediție a Semimaratonului București va aduce la start în weekend-ul 4 – 5 septembrie toți alergătorii doritori, atât vaccinați cât și nevaccinați.

Anul acesta, la OMV Petrom Bucharest Half Marathon se va alerga pe B-dul Unirii, zona de start fiind pe lângă Parcul Izvor.

Pentru ca toți sportivii și organizatorii să fie în deplină siguranță sanitară, au fost impuse câteva măsuri speciale:

  • starturile vor fi date „în valuri”, pe fiecare cursă (nu mai mult de 350 de persoane),
  • distanța dintre alergători va fi de cel puțin 1 – 1,5 m,
  • se va sta în zona de start și se va pleca cu masca pe gură, fiind eliminată în următorii 200 m, în zona de finish sportivii urmând sî primească măști noi.
  • vor exista zone de triaj epidemiologic, alergătorii cu simptome fiind conduși într-o zonă de izolare și preluați de echipa medicală.

Persoanele nevaccinate, care nu pot dovedi că au trecut peste boală și au anticirpi, vor efectua un test. Acesta va fi efectuat GRATUIT în Parcul Izvor de către o clinică autorizată de Ministerul Sănătății și parteneră a Bucharest RUNNING CLUB înainte de ridicarea kitului de concurs. Rezultatele unor teste efectuate anterior în altă parte, nu se vor lua în considerare și nu se vor deconta.

Vor exista câteva categorii de alergare: cursa de 21 km feminin, masculin, categorii de vârstă 18-34/35-44/45-54/55-64/65+, ștafeta 3x, cursa de 10 km, cursa de 5 km și cursele virtuale.

Premiile sunt următoarele: locul I – 1500 euro, locul II – 1200 euro, locul III – 1000 euro, locul IV – 800 euro, locul V – 500 euro, fiecare loc va primi și premii în produse.

Pentru că organizatorii și principalii sponsori ai evenimentului sunt aceeași cu cei de la Bucharest Marathon, au fost prezentate și tricourile celor două competiții: vor fi tricouri tehnice, corai pentru semimaraton și negre pentru maraton.

Referitor la maratonul din 30 – 31 octombrie, se fac eforturi pentru ca și la această competiție să poată participa toți alergătorii. Deocamdata se vor putea înscrie doar persoanele vaccinate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.