Noi reguli pentru anul școlar, începând cu 13 septembrie! La rata de infectare peste 6 la mie, elevii trec în sistem online

Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

„Scenariile stabilite sunt în cea mai mare parte cunoscute. După depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, cursurile trec în online. Nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale. Documentul care este în formă finală, dar va fi semnat atunci când cei doi miniștri vom fi abilitați de CNSU. Credem că am acoperit toate situațiile posibile”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit lui Cîmpeanu, singura excepţie va fi la învăţământul special, unde activităţile de terapie vor fi permise şi după depăşirea ratei de 6 la mie.

Măsurile de prevenție se mențin, distanțarea fizică, aerisirea permanentă a spațiilor închise din școală, menținerea obligativității purtării măștii în interiorul unităților de învățământ. Se recomandă masca de tip medical, dar sunt permise și cele textile cu condițiile să acopere corect nasul și bărbia și să fie purtate corect.

Ce se întâmplă când apare un caz de infectare într-o clasă?

Dacă un elev dintr-o clasă este pozitiv, colegii acestuia vor continua să învețe online pentru 14 zile. Există posibilitatea revenirii la școală din ziua a opta, prin testare antigen rapidă în condițiile în care rezultatele sunt negative.

Testarea în ziua a opta se face în școli de personal medical sau prin mobilizarea echipelor DSP.

Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua a opta se prelungește învățământul online până în ziua a 14-a când se întorc.

Pentru copii din clasele a VII-a, a VIII-a şi învăţământul liceal, la apariţia unui caz pozitiv în şcoală există două situaţi: copii care au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală şi fac dovada pot continua să înveţe faţă în faţă. Ceilalţi trec pe învăţământ online, cu posibilitatea testării în ziua a opta.

Sinteza funcționării creșelor, grădinițelor și școlilor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.