Lansare de carte – Alina Manole, la Muzeul Național al Literaturii Române

Cunoscută mai ales datorită planetei sale muzicale – Luna Pătrată – Alina Manole continuă seria gândurilor sale poematice ce stau sub imperiul absolut al unui semn de punctuație după care totul devine posibil, suportabil sau încântător, prin publicarea unei cărți noi – iubirevirgulă2. Noua apariție editorială vine în continuarea stilistică a primului volum de poezie iubirevirgulă, apărut în 2009, cu același farmec și aceeași naturalețe caracteristice autoarei în ansamblul vieții ei artistice. Cititorii vor fi încântați să descopere, în poemele acestei cărți, tablouri, răspunsuri sau gusturi de iubire apropiate de propria lor realitate.

Lansarea are loc duminică, 5 septembrie, ora 12:00, la Muzeul Național al Literaturii Române.

Cartea apare la Editura Luna Pătrată iar cuvântul înainte îi aparține Andei Pittiș – prima cititoare a manuscrisului: ”Între filele unei cărți putem așeza un trifoi cu patru foi, o frunză în formă de inimă sau o floare de ”nu mă uita”, pe care le-am cules în Grădina Botanică pe când ne plimbam de mână cu prima iubire. Apoi închidem coperțile și, pentru că niciodată nu putem să punem punct primei iubiri, până la următoarea, punem virgulă.

Între virgule se petrece viața, între virgule lansăm vaporașe de hârtie pline de speranțe și visuri, între virgule, Iubirea…

Cu sufletul plin de emoția de a-și vedea gândurile tipărite, Alina Manole deschide în fața ochilor noștri a doua carte a iubirilor dintre virgule. Cu grație, cu sfială, în joacă sau de-a dreptul dramatic. Împreună cu ea facem o călătorie în timp.

Gândurile ei devin ale noastre: doar am trăit și noi sentimentele acestea cândva sau de curând!

După câteva pagini descoperim cu uimire trifoiul cu patru foi, frunza în formă de inimă și floarea de ”nu mă uita” pe care le-am cules odată, în vremea primei iubiri.

Despre ce este vorba în această carte?

Despre autoare, despre noi, cititorii, despre poezie, despre Iubire.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.