Weekenduri cu muzică clasică în parcurile bucureștene

Foto: Olga Stancu

Primele concerte din seria Turnee de poveste în parcurile bucureștene au loc în Foișorul din Parcul Kiseleff.

Astăzi, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu a cântat la instrumentul său din aur de 18 k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu.

Duminică, 5 septembrie, de la ora 17.00, cei care se vor plimba prin Parcul Kiseleff se vor întâlni cu proiectul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo, un program divers de la clasic, la rock susținut de Marin Cazacu și ansamblul Violoncellissimo, aflați în cadrul unui amplu turneu național și internațional care a început în luna august și se va încheia în octombrie.

Trei weekenduri cu muzică clasică în foişor, este ceea ce propune ediţia specială de luna aceasta a proiectului, organizat sub genericul Bucureşti – Oraş deschis 2021.

În următoarele două săptămâni, în foişoarele din parcurile Bazilescu și Kiseleff, în 11-12 şi 18-19 septembrie de la ora 17.00, trecătorii se vor putea întâlni cu Croitoru String Virtuosi (Bazilescu, 11 septembrie), O harpă de poveste cu Adriana Cîlţea – harpă, Petru Pane – clarinet, Mihai Vaida – flaut (Bazilescu, 12 septembrie), Pianul călător – Encore. Horia Mihail – pian (Kiseleff, 18 septembrie), Vioara lui Enescu – Gabriel Croitoru – vioară, Horia Mihail – pian (Kiseleff, 19 septembrie).

Radio România este coproducător al evenimentului.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.