Măsuri de securitate sporite, la UNTOLD!

Peste 2000 de angajați M.A.I și 700 de agenți de securitate privați se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță la cea de-a șasea ediție a Festivalului UNTOLD, care se redeschide joi, după aproape doi ani.

Și în acest an, organizatorii și autoritățile au pregătit un plan amplu de măsuri, astfel încât, UNTOLD să fie cel mai sigur loc public din România.

În perimetrul festivalului vor fi amplasate și un spital de campanie SMURD și 5 puncte de prim ajutor.

Organizatorii pun la dispoziția celor care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală, sau nu au test RT-PCR, posibilitatea să se testeze (antigen rapid) prin parteneriatele încheiate cu 5 furnizori medicali însumând 28 centre de testare în 7 orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Florești, Otopeni, București, Constanța, Arad și Timișoara.

O măsură suplimentară este că minorii peste 7 ani vor parcurge același triaj epidemiologic, respectiv testare rapidă sau Certificatul Digital UE COVID-19.

Costul unul test variază între 40 și 70 de lei, în funcție de centrul ales. Pentru 16 centre de testare din 6 orașe este disponibilă programarea online.

După testare, participanții la festival vor primi la centrul unde s-au testat, o brățară care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ.

Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea la festival, dar trebuie să aibă dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului.

Se va putea intra doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen. Toate certificatele vor fi scanate prin intermediul aplicației VACCIN.LIVE.

Fanii festivalului trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:

fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;

fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Participanții sunt rugați să aibă pregătit Certificatul Digital European COVID-19 (care se poate descărca de pe portalul certificat-covid.gov.ro) în format electronic sau tipărit pe hârtie pentru a putea fi scanat la punctele de acces, împreună cu un act de identitate.

Festivalul UNTOLD are loc în perioada 9 – 12 septembrie, la Cluj-Napoca, iar bugetul ediției din acest an depășește 16 milioane de euro. Sunt așteptați zilnic 70.000 – 75.000 de fani din 100 de țări.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.