Ion Caramitru a fost înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor

Actorul Ion Caramitru a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu, în prezenţa a zeci de persoane care au aplaudat îndelung.

În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit s-a oprit, în jurul orei 12.00, în faţa Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, căruia i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru un ultim rămas bun, publicul aplaudând minute în şir şi aruncând cu flori.

La sosirea la Cimitirul Bellu, sicriul, acoperit cu drapelul României, a fost întâmpinat cu aplauze.

Au fost prezenţi, pentru a-l conduce pe Ion Caramitru pe ultimul drum, fostul preşedinte Emil Constantinescu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, vicepremierul Kelemen Hunor, Radu F. Alexandru, actori, personalităţi din lumea culturală, numeroşi spectatori.

Un detaşament al Regimentului 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’ a prezentat onorul şi a executat trei salve cu cartuşe de manevră.

Actorul Ion Caramitru, director al Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), a murit duminică, la vârsta de 79 de ani.
El era internat la Spitalul ‘Elias’ din Capitală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.