A fost lansată aplicația care permite verificarea și validarea certificatelor digitale COVID

Aplicația Check DCC pentru verificarea și validarea certificatelor digitale UE poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Aplicația permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE privind COVID, generate în România și în celelalte state interconectate la sistemul informatic European.

Aplicația, dezvoltată de specialiști ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, nu înregistrează și nu stochează informații, ci verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind COVID.

Persoanele care au buletin nou trebuie să solicite eliberarea certificatului digital la adresa certificate-covid@ms.ro sau să apeleze call center: 021.414.44.25.

Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.