Încă o amânare în dosarul Colectiv!

Foto: rador.ro

Trei judecători de la Curtea de Apel București, care ar fi trebuit să discute astăzi, după trei luni de pauză, o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte din inculpaţii din dosarul Colectiv, printre care şi fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, au amânat decizia, transmite Agerpres.

Motivul amânării a fost necesitatea reaudierii a doi martori, printre care şi un fost director general al clădirii Pionierul, unde a funcţionat Clubul Colectiv.

Judecătorii i-au întrebat pe inculpaţi la acest termen dacă vor să mai dea declaraţii, însă toţi au refuzat cu excepţia Aureliei Iofciu, fostă şefă a Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, care a primit în primă instanţă o condamnare de 8 ani de închisoare.

La întrebările magistraţilor, Iofciu a relatat că funcţionarii administraţiei locale verificau doar prin sondaj legalitatea documentelor privind autorizarea funcţionării agenţilor economici.

Iniţial, procesul ar fi trebuit să se încheie în luna iunie, însă completul de judecată a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte din inculpaţii din dosarul Colectiv. Următorul termen în acest dosar este pe 6 octombrie.

Amintim că fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare, cei trei patroni ai Clubului Colectiv au primit câte 11 ani şi 8 luni, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare, iar directorul firmei de artificii a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpații au fost obligați să plătească despăgubiri de zeci de milioane de euro. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar şi de către procurori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.