Sălile „Școlii Regale” trebuie antifonate!

Consilierul local de la Sectorul 1, Cristian Tudose, îi cere edilului Clotilde Armand să antifoneze sălile de curs ale „Școlii Regale”.

În noul local al Colegiului „George Enescu”, de pe Bulevardul Poligrafiei nr 4, elevii desfășoară ore de studiu la diverse instrumente. Aceste instrumente se aud foarte puternic de la o sală la alta, ceea ce împiedică un studiu adecvat al tuturor elevilor, explică Tudose.

Consilierul local i-a cerut primăriței din Banu Manta să stopeze amenajarea în pripă a fostului local al ADP Sector 1 și, totodată, risipa de bani publici.

Antifonarea se poate face foarte simplu, folosind atât o substanță de tip spray, cât și burete și storuri speciale fonoabsorbante. Aceste materiale speciale nu vor ridica foarte mult costurile amenajării noului local al Colegiului „George Enescu”, în schimb le vor oferi copiilor condiții profesioniste de studiu, a susținut Tudose.

El a mai cerut și dotarea „Școlii Regale” cu calculatoare și aparatură necesare desfășurării orelor de studiu la instrumente muzicale.

„Atâta timp cât instrumentele se aud foarte puternic de la o sală la alta, propun să se facă și o antifonare profesionistă. Există materiale fonoabsorbante de bună calitate și nu la prețuri exagerate. Deci nu va costa enorm de mult. Să le oferim, într-adevăr, (… elevilor n.r.) condiții profesionale. Totodată, este păcat să nu facem niște investiții mai mult decât doar să tăiem niște panglici la deschidere.

Ar fi bine să nu se mai arunce banii, să dăm cu lavabil ca, după aia, să punem antifonul. Antifonarea se face cu o substanță care se aplică și tip spray, există burete antifon. Se poate pune acel antifon și pe uși. O să rămână doar geamurile, la care se pun niște storuri, tot fonoabsorbante, ca să nu deranjeze nici în exterior și nici celelalte săli prin exterior.

Din acest punct de vedere, ar fi benefic ca, odată ce intră un constructor pentru amenajarea acelor spații, să știe ce are de făcut, de la bun început”, a explicat Cristian Tudose.

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi dă dreptate consilierului local. Antifonare se poate face destul de ușor și nici nu costă prea mult, a recunoscut primarița din Banu Manta.

Colegiul „George Enescu” a depus la Primăria Sectorului 1 o cerere de finanțare în valoare de 2,8 milioane de lei pentru dotarea cu instrumente și echipamente muzicale și cu mobilier a tuturor celor peste 30 de săli de studiu care vor fi amenajate la noul local din Bulevardul Poligrafiei nr 4, a declarat edilul.

„E o cerere pentru instrumente și echipamente muzicale și pentru mobilă. Aveți dreptate cu partea fonică. Se poate face (…) Din cererea de 2,8 milioane cu care a venit (… Colegiul n.r.) „George Enescu”, s-a verificat care sunt fondurile care pot fi cheltuite până la sfârșitul anului.

Această cerere a venit pentru mobilă și instrumente de muzică pentru toată clădirea, nu doar pentru cele 15 săli care acuma sunt în funcțiune. Și, atunci, proporțional, cererea va fi mai scăzută decât s-a cerut. O să avem în viitor, când terminăm toată clădirea, când vor fi treizeci și ceva de săli, o să avem nevoie de toate aceste fonduri”, i-a răspuns edilul Armand consilierului Tudose.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.