“Antisocial” și “Quartett”, premierele lunii octombrie pe Scena Digitală

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) a adăugat două noi titluri în luna octombrie: “Antisocial” de Bogdan Georgescu și “Quartett” de Heiner Müller. “Sensul vieții” și “Personajul ce nu poate muri”, regizate de Eugenio Barba sunt spectacolele oferite cadou, în această lună, abonaților.

Acțiunea spectacolului “Antisocial” se petrece într-un liceu de provincie, din, România. în anul 2015. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și îî demască. Cu ajutorul unor elevi.
Un spectacol despre libertate de expresie și violarea intimității, încredere și respect, sistem educațional și spațiu public. Și lista de hashtag-uri este una comlpexă.
În distribuție: Anton Balint, Cristina Blaga-Tomuș, Paul Bondane, Ștefan Tunsoiu, Alexandra Şerban, Cristian Timbuş, Gabriela Pîrlițeanu
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 15 ani.

În ”Quartett”, într-un joc al travestiurilor ingenios orchestrat de regizorul Hunor Horváth, fiecare actor devine pe rând atât Marchiza de Merteuil, cât și Vicontele de Valmont, două personaje cu un caracter îndoielnic, care se bucură să distrugă pe rând, cu aroganță, totul în jurul lor, uzitând de un set de concepte morale interpretate chiar de ei. Nu au îndurare nici măcar față de propria persoană, oglindindu-și degradarea fizică unul în celălalt. Sexualitatea a devenit pentru ei un joc de putere în care domină pofta de distrugere. Pentru a putea, totuși, savura pasiunea reciprocă, încep un joc de roluri, în care Merteuil îi joacă pe Valmont și pe nepoata virgină, iar Valmont le joacă pe Merteuil și pe mătușa pioasă. Acest joc le permite să exploreze identitatea sexelor, trupurile, controlul și devotamentul, fără a-și strica reputația în fața lumii. O lume care deosebește doar conducătorii de supuși și care încurajează o bătălie între sexe din care nu va ieși niciun învingător. Cei patru actori se aventurează în piesa cu două personaje a lui Heiner Müller, pentru a analiza pasiunea, într-o lume în care corpurile au devenit politice și oamenii sunt captivi, în contextul unei lumi care a trecut deja prin numeroase declinuri.

În distribuție: Emőke Boldizsár, Daniel Plier, Valentin Späth, Olga Törö, cu participarea Paulei Breuer.
Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.
Spectacol în limba germană cu traducere în limba română.

Regizorul Eugenio Barba (n.1936) este o personalitate marcantă a teatrului contemporan. Este teoretician, creator al Şcolii Internaţionale de Antropologie Teatrală şi fondator al legendarului Teatru Odin (1 octombrie 1964).
Două din producțiile realizate la teatrul său, pot fi văzute luna aceasta, online, pe Scena Digitală.

 

În ”Personajul ce nu poate muri” de Julia Varley, spectacol din 2019 , Moartea reflectă asupra carierei sale de interpret a domnului Alună, care, de 50 de ani, face parte din diverse spectacole ale Odin Teatret.
Spectacol prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română. Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani.

 

”Sensul vieții” a fost prezentat în Romania, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în 2016.
Dedicat scriitoarelor Anna Politkovskaya și Natalia Estemirova, ucise din cauza atitudinii manifestate împotriva conflictului din Cecenia, spectacolul urmărește destinul mai multor personaje aflate în căutarea unui miracol care să le schimbe viețile.Acțiunea se petrece în diverse țări din Europa în anul 2031, după al Treilea Război Civil. Grupuri și indivizi converg, provocându-se unii pe alții, fiecare având propriile vise, dezamăgiri și speranțe.
Personajele sunt: o Madonă Neagră, văduva unui ofițer Basc, un refugiat din Cecenia, o femeie casnică din România, un avocat danez, un interpret de muzică rock din Insulele Feroe, un băiat din Columbia care își caută tatăl dispărut în Europa, un violonist stradal din Italia, doi mercenari.
Spectacol prezentat în limbile daneză, spaniolă, engleză, română, cecenă și bască. Nerecomandat celor sub 12 ani


Pe Scena Digitală puteți vedea și ”CĂLĂTORIILE LUI GULLIVER”, ”MESAJE SPRE UNIVERS”, ”DE CEALALTĂ PARTE A LUMII”, ”CONFERINȚA IRANIANĂ”, ”ORB DE MINĂ” ȘI ”MICI CRIME CONJUGALE”.

Platforma Scena Digitală, distinsă anul acesta cu premiul special UNITER, aduce în acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). Platforma integrată video-on-demand poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual.

Abonații Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, spectacole gratuite din repertoriul internațional. Fiecare dintre aceste spectacole este disponibil doar pe perioada lunii în curs. Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente.
Detalii despre bilete și abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.