Concurs de idei pentru dezvoltarea Bucureștiului!

Pistele pentru bicicliști de pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei informează că bucureştenii şi reprezentanţii societăţii civile mai au o săptămână la dispoziţie pentru depunerea de proiecte pentru dezvoltarea oraşului. Suma totală pentru care se oferă finanțare este de două milioane de lei iar suma maximă alocată unui proiect este de 500.000 de lei

Proiectele pot fi depuse până pe 19 octombrie, perioada de evaluare va fi 20 octombrie – 3 noiembrie, iar bucureştenii vor putea vota proiectele pe care le doresc în intervalul 5 – 19 noiembrie. În data de 23 noiembrie se vor anunţa care sunt proiectele câştigătoare.

Pot participa la procesul de bugetare participativă toţi cetăţenii care locuiesc, lucrează sau studiază în Bucureşti şi au vârsta de minim 18 ani, precum şi grupurile civice şi organizaţiile neguvernamentale care au sediul social/filială în Capitală sau care, prin activitatea lor, contribuie la rezolvarea unor probleme ale Bucureştiului.

Propunerile pot fi trimise prin intermediul platformeiBugetării Participative” sau la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti, din B-dul Regina Elisabeta nr. 42, Sector 5.

Sunt vizate domenii precum mobilitate, siguranța circulației, amenajare de spații verzi sau spații publice, digitalizare, reabilitare monumente istorice, protecția mediului și sport.

Bucureştenii vor putea vota online proiectele propuse, iar în final vor fi finanţate proiectele care au întrunit cele mai multe opţiuni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.