Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore!

Arhivă

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.958 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

La nivel național, 1.560 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (445 cazuri), urmată de județele Sibiu (71 cazuri), Constanța (62 cazuri) și Timiș (61 cazuri).

În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Un accident soldat cu o victimă a avut loc ieri, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, județul Timiș, unde pompierii au intervenit în urma unui accident rutier produs între un autoturism și un autocamion. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de descarcerare, o persoană a decedat, din cauza impactului puternic.

O altă misiune, care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc în județul Giugiu, pe raza localității Daia, unde un autoturism a intrat într-un parapet metalic. În urma accidentului rutier a rezultat o singură victimă, care după acordarea asistenței medicale de urgență a fost transportată la spital.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (1), Mureș (3), Neamț (1); 11 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Botoșani (2), Călărași (1), Ialomița (2), Mureș (1), Neamț (1), Sălaj (1), Satu Mare (1) și Tulcea (2).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.