VIDEO: Oxigenoterapia, un tratament pentru sechelele postCovid
Articol de Ioana Brusten, 25 octombrie 2021, 13:34 / actualizat: 11 noiembrie 2021, 19:01
UPDATE
Emisiunea „Oxigenoterapia, un tratament pentru sechelele post-Covid” a fost înregistrată în data de 23 octombrie 2021 și publicată pe 25 octombrie 2021 pe canalul de Youtube BucureștiFM.
Ulterior, pe 11 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a anunțat schimbarea regulilor în recuperarea după infectarea cu Covid-19, anume că nu se mai folosește terapia hiperbară!
Reprezentanții Comisiei de Medicină Fizică și de Reabilitare a Ministerului Sănătății au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament, având în vedere, precizează comunicatul, că în prezent nu există studii pertinente care să îi dovedească eficiența în Covid-19.
Deasemenea, Normele Contractului-Cadru în vigoare nu decontează pentru asigurați o astfel de procedură.
Citește mai multe detalii AICI >>> https://www.bucurestifm.ro/2021/11/11/ministerul-sanatatii-a-oferit-noi-lamuriri-privind-terapia-in-camere-hiperbare/
Oxigenoterapia hiperbarică s-a dezvoltat ca o terapie adjuvantă, auxiliară, pentru toate afecțiunile în care scade saturația oxigenului în sânge. Este un procedeu care a fost aplicat pentru prima oară scafandrilor, deoarece ei aveau ca reacție adversă, în meseria lor de scufundători, sindromul de decompresie.
Acest tip de terapie necesită spațiu special alocat, o tehnologie specială și personal specializat. Numărul centrelor de terapie hiperbară în întreaga lume nu este foarte mare.
Oxigenoterapia hiperbarică se utilizează, printre altele, în tratamentul leziunilor tegumentare și cicatricilor suprainfectate, în tratarea piciorului diabetic, a intoxicației cu monoxid de carbon, a anemiei severe.
Studii clinice de anvergură efectuate in SUA, China, Rusia spun că pacienții Covid care au insuficiență respiratorie după boală, pot fi tratați cu rezultate foarte bune prin oxigenoterapie!
Care este explicația, cum funcționează exact acest tratament, dacă există sau nu contraindicații, aflam de la dna doctor Ramona Aldea, medic primar endocrinolog cu supracompetență în medicina hiperbarică.