”Let the pandemic one step behind” un proiect studentesc asteptat cu entuziasm

Efectele pandemiei de Coronavirus sunt devastatoare nu doar asupra elevilor din invățământul preuniversitar ci si asupra studentilor. Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine va organiza in perioada 28-30 octormbrie evenimentul „Let the pandemic one step behind”, destinat studentilor. Despre motivatia care a stat in spatele organizarii acestui eveniment ne-au spus mai multe invitatii emisiunii ”In Comunitate” – Mădălin Andrei, team leader social media la Asociația Studentilor de la Limbi Străine si Cătălina Petru Pop, psiholog.

Ei sunt de părere că începând din martie 2020 când mai toată lumea a crezut că nu ne așteaptă decât o vacanță de 2-3 săptămâni s-a transformat intr-un lung șir de restricții care încet –încet au reușit să ne complice viețile. Acum, la aproape doi ani de la începutul pandemiei, mulți realizează că au fost afectați de toată această perioadă .

Unii constată că silueta li s-a schimbat si că s-au îngrășat iar necazul este că nu mai scapă de kilogramele in plus. Altii asteptau viața de student pentru a învăța lucruri noi, a se întâlni cu colegii și a-și face noi prieteni. Alți tineri își făcuseră deja si planuri de carieră și doreau nu doar să învețe dar să inceapă să își pună și bazele viitoarei cariere și, chiar să își găsească un mentor. Si mai era acea viață frumoasă de student cu toate evenimentele placute, cu prietenii, cu petreceri și excursii cu prietenii care se leagă pentru toată viața.

Si ce a fost în schimb? Niste colegi si profesori pe care îi puteai vedea doar online, materiale si lucrări trimise prin email. Sigur, unii își mai vedeau profesorii și colegii chiar la laboratoare care nu se puteau desfasura online dar si aici trebuia sa respecti niste reguli se distanțare și multe parcă se desfășurau in grabă.

In cadrul proiectului ”Let the pandemic one step behind”,  care a fost primit cu mult entuziasm de către studenti, se vor organiza diferite workshopuri, unde kinetoterapeuți, psihologi, nutriționiști și antrenori de sport vor ajuta participanții să remedieze problemele create de pandemie, astfel încât să poată ajunge la cea mai bună versiune a lor. Chiar dacă acest virus a produs o situație nefavorabilă pentru mulți, nu înseamnă că trebuie să se dea bătuți.

Însă mai mult decât atât studenții pot întoarce o situație nefavorabilă ca cea create de virusul SARS-COV 2 într-una favorabilă pentru că deși participarea la acest eveniment este gratuită nu este degeaba. Astfel participarea la aceste webinare vor echivala câteva ore de practică profesională, după cum urmează: Prima zi va echivala 3 ore de practică; A doua zi va echivala 2 ore și jumătate de practică iar a treia zi va echivala 1 oră și jumătate de practică.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.