Poliţia Capitalei: Amenzi în valoare de 10.000 de lei, în prima zi de restricţii

Controalele au fost efectuate în mari centre comerciale din Capitală.

Au fost legitimate şi consiliate aproximativ 200 de persoane. Poliţiştii au verificat şi agenţii economici care asigură accesul în unităţile cu profil alimentar, și care trebuie să ceară documentul ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

In urma verificărilor au fost constatate și aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei. Acțiunile vor continua, informează DGPMB.

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de Guvern au intrat în vigoare luni, 25 octombrie 2021.

Obligativitatea prezentării certificatului verde se extinde pentru o serie de activități, inclusiv pentru intrarea în magazine neesențiale, purtarea măștii de protecție este obligatorie inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte la nivel național.

Este permisă ieșirea din locuință pe timpul nopții și pentru persoanele care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, si pentru achiziționarea de medicamente.

Interdicția circulației pe timp de noapte nu se aplică nici pentru:

  • persoanele care merg să se vaccineze;
  • persoanele care îngrijesc / însoțesc copilul;
  • asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
  • decesul unui membru de familie.

În aceste situații, este nevoie de declarația pe propria răspundere.

Nici persoanele care sunt în tranzit sau vin dintr-o călătorie între orele 22.00 și 05.00 – cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport – nu vor fi sancționate, dacă prezintă biletul sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.