O Promenadă mai scumpă decât un drum județean?!

Foto: Primaria Sectorului 1 / Facebook

Consilierii municipali au adoptat astăzi, cu 30 de voturi pentru, 16 împotrivă și 3 abțineri, un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local al Sectorului 1 se poate asocia cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) în vederea realizării unui proiect denumit „Promenada Verde”.

Consilierul municipal Luminița Șerban a susținut două amendamente, prin care a limitat durata asocierii la 5 ani și a introdus obligația Autorității Locale din Banu Manta de a investi, în următorii 5 ani, 154 de milioane de lei pentru realizarea proiectului.

Consilierul municipal Rareș Hopincă i-a avertizat pe colegii săi asupra faptului că proiectul, în valoare de circa 30 de milioane de euro, este supraevaluat de patru până la șase ori. Fiecare kilometru de promenadă ar urma să coste circa 1,8 milioane de euro, în vreme ce standardele de cost elaborate de Guvern sunt de numai 560 de mii de euro pe kilometru, pentru un drum județean.

Consilierul municipal Dan Milea a replicat că Primăria Sectorului 1 nu are, deocamdată, nici un studiu de fezabilitate, iar aceste cifre reprezintă doar o estimare. Iar proiectul „Promenada Verde” ar fi mult mai complex decât acela al unui drum județean, incluzând amenajarea malurilor lacurilor, pontoane etc.

Estimările respective, chiar dacă nesusținute de vreun studiu de fezabilitate, au fost incluse în hotărârea de Consiliu General adoptată astăzi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.