Măsuri anti-COVID-19 în unitățile de învățământ din sectorul 6!

41 unităti de învățământ din sectorul 6 vor fi dotate cu echipamente de protecție medicală, aparatură destinată dezinfecţiei și sterilizării aerului, cât și cu soluţii dezinfectante (cu acțiune virucidă/virulicidă), în scopul de a asigura condițiile igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea, depistarea din timp și diminuarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. Suma la care se ridică aceste dotări este de 44.855.958,87 lei.

Investițiile se vor face în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a pandemiei generată de virusul SARS-COV-2 la nivelul unităților de învățământ de pe raza sectorului 6 al Municipiului București”. Acesta a fost admis spre contractare de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sectorului 6.

Obiectivul este acela de a crește capacitatea de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin realizarea de investiții la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea desfășurării în bune condiții a procesului educațional, a prevenirii și diminuării răspândirii potențiale a infecției SARS-CoV-2.

Proiectul vizează unități de învățământ care au o dotare necorespunzatoare cu materiale și echipamente de curățenie, igienă și dezinfecție și materiale de protecție pentru elevi și personal.

Măsurile vin în contextul în care riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în școli este considerat crescut. De aceea, reîntoarcerea tuturor elevilor în clase trebuie să se facă cu măsuri stricte de protecție împotriva infecției cu COVID-19.

Valoarea proiectului este de 44.893.618,87 lei, iar finanțarea va fi asigurată integral prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.