VIDEO: Ciprian Ciucu, Primar Sector 6 – „Am primit foarte multe reclamații de la cetățeni că Poliția Locală nu este prezentă”

Despre reorganizarea Politiei Locale din Sectorul 6 a discutat Alex Minculescu cu Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

„Este un proces de reformă al Poliției Locale care trebuie să aibă ca finalitate apropierea de cetățean și faptul că Poliția Locală trebuie să existe la propriu și să își facă simțită prezența în comunitate.

Am primit foarte multe reclamații de la cetățeni că Poliția Locală nu este prezentă, că nu rezolvă diferite situații și mi-am dat seama că, în principal, e o problemă de competențe la nivelul polițiștilor locali și de atitudine. Adică e vorba de abilități, e vorba de înțelegerea rolului pe care îl au efectiv în societate. 

Am văzut foarte mulți polițiști locali care trec peste sau pe lângă diferite situații, o fațadă degradată, de exemplu, sau un teren neîngrijit fără să intervină, fără să ia nici un fel de decizie, deși am promovat personal hotărârea de consiliu local în care trebuie ca terenurile neîngrijite să fie, în primul rând, avertizați deținătorii și după aceea amendați după care supraimpozitați.”, a declarat Ciprian Ciucu.

Dacă vrei să afli ce părere au sindicatele de această reformă, dacă s-a ajuns la o înțelegere cu acestea, în ce constă testul pe care polițiștii locali trebuie să îl treacă, atunci vezi VIDEO.

„Este doar prima parte al procesului de reformă în care eficientizăm procesul prin faptul că cei care nu sunt suficient de competenți nu mai rămân în Poliția Locală.  În a doua etapă vor urma cursuri de formare profesională, mentorat, discuții, planificare, management efectiv. 

În a treia etapă vom avea instalate în Sectorul 6, 3000 de camere de supraveghere tocmai pentru a crește capacitatea de intervenție a Poliției Locale.  În a patra etapă, o etapă în care o să vedem dacă o să mai fie nevoie sau nu, vom angaja un număr de câteva zeci de polițiști locali debutanți, tineri. Oameni pe care să îi putem forma pentru a pune bazele solide Poliției Locale pentru zeci de ani de acum înainte.”, a spus primarul Sectorului 6.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.