DSU: A fost semnat acordul-cadru pentru furnizarea a 12 elicoptere medii-grele multifuncționale

Astăzi, 09.11.2021, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc activitatea prilejuită de semnarea acordului-cadru de furnizare a 12 elicoptere medii-grele multifuncționale, echipate corespunzător pentru specificul misiunilor de căutare-salvare, în situații de urgență.

Sursa de finanțare pentru achiziția elicopterelor medii-grele o constituie Programul Operațional Infrastructură Mare, prin Proiectul “Viziune 2020”, în cadrul căruia Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este lider de proiect, iar I.G.Av. are calitatea de partener.

Valoarea totală a acordului-cadru este de  269.904.000 euro fără TVA iar termenul de livrare a elicopterelor este de 23 de luni de la semnarea contractelor subsecvente. Contractele subsecvente acordului-cadru vor fi derulate de către I.G.S.U. Și I.G.Av., care este și beneficiarul achiziției. În urma recepției, elicopterele vor intra în dotarea structurilor de aviație ale I.G.Av.

Acordul-cadru include o componentă de pregătire pentru piloți, personal tehnic și operatori, precum și înființarea unui centru de întreținere a aeronavelor în România.

Elicopterele ce urmează a fi livrate sunt echipate cu sisteme specifice misiunilor de intervenție în situații de urgență pe mare și pe uscat: kit-uri medicale complete pentru 4 pacienți aflați în stare critică, troliu de salvare pentru ridicarea victimei din zone greu accesibile, coș/nacelă de salvare pentru 10 persoane, sistem de stingere a incendiilor (Bambi Bucket), sistem electrono-optic pentru captare imagini și transmiterea la sol în timp real, sistem de detecție balize de urgență, sisteme de coborâre rapidă (în rapel) a personalului de intervenție, sistem de identificare automată a navelor (AIS).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.