Iar ne-am calificat la Mondiale

Naţionala de fotbal a României a reuşit o nesperată victorie în deplasare cu puternica formaţie a Lichtenstein-ului, una dintre favoritele grupei J.

Tricolorii antrenaţi de deja celebrul Mirel Rădoi, au făcut un joc magnific şi au reuşit în ultimul meci al campaniei de calificare pentru Campionatul Mondial să câştige cu 2-0 la Lichtenstein.
Fotbaliştii români şi-au demonstrat clasa şi au rata un penalty prin Stanciu, dar în momentele mai slabe de joc au marcat şi două goluri prin Denis Man şi Bancu.

La sfârşitul celor 90 de joc la conferinţa de presă, toată lumea avea ochii în lacrimi în momentul în care Mirel Rădoi a spus adio naţionalei pe care a antrenat-o cu atâta pricepere, stoicism, clarviziune şi devotement.

Toată strategia fostului antrenor al Naţionalei a fost fără greşeală, dar până la ultimul meci, atunci când calculele făcute de strategul Rădoi arătau că noi trebuie să învingen în Lichtenstein, iar Macedonia de Nord trebuie să nu bată acasă.
România a învins naţionala statului Lichtenstein, dar Macedonia de Nord a stricat totul şi a produs surpriza în ultimul ei meci de acasă, câştigând nesperat cu 3-1 partida cu Islanda.

La finalul conferinţei de presă, celebrul antrenor român a recunoscut că de fapt am ratat calificarea, dar jucătorii şă-şi vadă de treaba lor în continuare ,, Pentru mine este un eșec această campanie. Pentru jucători cred că este un plus față de campania trecută, s-a făcut și acest schimb de generații. Eu cred că s-a creat o mică emulație și trebuie să continuăm lucrurile”.

Întrebat dacă mai crede că România mai poate prinde un turneu final în următorii 10 ani lumină, Mirel Rădoi a declarat: „Eu sper că da, sper să nu mai fie încă o perioadă atât de lungă… Sper ca lucrurile să continue altfel, iar eu cred că am început deja. Cred că următoarea campanie de calificări pentru EURO poate să fie una ușoară pentru România, mai ales dacă nu se pune presiune pe acești jucători”.

PS : iată configuraţia finală a grupei J pe înţelesul tuturor sau numai a unora
1. Germania – 27 puncte
2. Macedonia de Nord – 18 puncte
3. România – 17 puncte
4. Armenia – 12 puncte
5. Islanda – 9 puncte
6. Liechtenstein – 1 punct

Germania este calificată direct, în timp ce Macedonia de Nord merge la baraj.

Şi pentru că trăim în România, unii s-au grăbit deja să spună că mai bine că nu ne-am calificat, pentru că oricum ar fi fost un coşmar să întâlnim naţionale precum Scoția și Rusia, Serbia sau Portugalia, Spania sau Suedia, Italia sau Elveția, Finlanda sau Ucraina, Țara Galilor sau Cehia , Olanda, Norvegia sau Turcia, Polonia sau Anglia.

La revedere !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.