Piedone cere străzile de pământ din Sectorul 5 de la Primăria Capitalei!

Sursa foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone/

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, spune că va depune la Consiliul General al Municipiului București (CGMB) un proiect de hotărâre prin care străzile de pământ, fără apă și canalizare din Sectorul 5 să fie trecute din nou în administrarea Autorității Locale de sector.

Piedone spune că are sprijinul grupurilor PSD și PNL din CGMB. Chiar și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-ar fi promis că va introduce proiectul pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General.

Numai în acest fel, Primăria Sectorului 5 va putea accesa fonduri guvernamentale din Programul Național „Anghel Saligny” pentru a introduce apa și canalizarea și a dota aceste zeci de străzi cu sisteme rutiere moderne.

Primăria din Fabrica de Chibrituri a aplicat la Programul „Anghel Saligny” doar pentru șapte asemenea străzi, deoarece restul sunt în administrarea CGMB, prin Administrația Străzilor, explică Piedone.

Blocul din strada Nicolae Drăgan: Piedone va rezolva problema branșamentului la Enel!

Imediat ce va primi în administrare de la Primăria Capitalei străzile de pământ, edilul Sectorului 5 va semna certificatul de urbanism necesar pentru branșarea imobilului la rețeaua Enel, le-a promis Piedone celor 90 de familii din bloc.

Săptămâna trecută, joi, primarul Sectorului 5 le-a dus locatarilor din blocul de pe strada Nicolae Drăgan un generator de curent electric cu motorină. Generatorul era vital pentru a permite funcționarea centralelor cu care cele 90 de familii se încălzesc.

Generatorul nu este achiziționat sau închiriat din fonduri publice, deoarece Autoritatea Locală nu poate folosi bani din bugetul local pentru o proprietate privată. Utilajul a fost primit ca donație. Oamenii vor fi ajutați cu motorină, tot de către persoane și firme private, a mai promis Piedone.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan le oferă celor 90 de familii consiliere juridică și ajutoare sociale!

Vineri, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a reafirmat că nu poate semna certificatul de urbanism necesar branșării la rețeaua Enel a imobilului din strada Nicolae Drăgan deoarece construcția ar fi ilegală.

Nicușor Dan s-a declarat dispus să le ofere celor 90 de familii, care au cumpărat de bunăcredință locuințe în blocul respectiv, consiliere juridică pentru a se îndrepta împotriva dezvoltatorului.

În plus, Primăria Capitalei le-ar mai putea oferi oamenilor ajutoare sociale, pe perioada acestei ierni, a reiterat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.