Benone Sinulescu a murit!

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani. Interpretul de muzică populară era în spital de duminică, după ce i s-a făcut rău.

Decesul artistului a survenit joi, 18 noiembrie, după ora 14:00, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate.

Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937, în comuna Siriu, din județul Bizău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin.

După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu, la 29 noiembrie 2002, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.