MAI: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID!

sursa foto: agerpres

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele şapte zile, amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei, cele mai multe pentru nepurtarea măştii de protecţie – 17.237, nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea – 2.549 şi a măsurilor privind carantina sau izolarea – 306 – impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

„În ultimele şapte zile, au fost desfăşurate 7.924 de acţiuni de control al modului în care sunt respectate reglementările legale care au ca scop prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19. În total, au fost verificaţi peste 26.000 de operatori economici, 1.540 de operatori de mijloace de transport persoane şi aproximativ 300.000 de obiective de interes, dintre care aproape 25.000 spaţii de alimentaţie publică. De asemenea, au fost verificate peste 600.000 de persoane. Au fost constatate 20.447 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei”, a precizat Dajbog, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

Totodată, au fost întocmite 40 de dosare penale, dintre care 16 pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

La acest moment, poliţiştii au în lucru peste 400 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a aproximativ 1.330 de certificate sau adeverinţe de vaccinare, a informat purtătorul de cuvânt al MAI.

„În aceste dosare sunt cercetate 1.069 de persoane. Doar în ultima săptămână, au fost întocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a certificatelor sau adeverinţelor de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane.

În ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că aceştia sunt infectaţi.

În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. La nivelul Direcţiilor de sănătate publică au fost demarate controale pentru identificarea unor astfel de situaţii, care se află şi în atenţia organelor de poliţie”, a explicat oficialul MAI.

Ministerul recomandă cetăţenilor şi operatorilor economici să fie responsabili şi să respecte măsurile de protecţie sanitară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.