Djokovic rămâne lider mondial

Sârbul Novak Djokovic se menţine pe primul loc în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis (ATP) dat publicităţii luni, deşi a pierdut în faţa lui Alexander Zverev în semifinalele Turneului Campionilor.

Djokovic ştia de două săptămâni că va încheia sezonul pe primul loc în ierarhia mondială pentru al şaptelea an, acest lucru reprezentând un record.

Italianul Jannik Sinner (20 ani), care a participat la ATP Finals de la Torino din postura de înlocuitor al conaţionalului Matteo Berrettini a revenit în top 10, în timp ce canadianului Felix Auger-Aliassime (21 ani), care a coborât pe 11.

Germanul Alexander Zverev, care a câştigat trofeul la Torino, şi-a consolidat poziţia a treia în clasamentul ATP, fiind la 800 de puncte de rusul Daniil Medvedev (locul doi).

Marius Copil este cel mai bun român la simplu în continuare, el ocupând locul 274. Horia Tecău care şi-a anunţat încheierea carierei după ultimul său meci de la Turneul Campionilor, a urcat un loc şi se află pe 17 în ierarhia de dublu.

Componenţii echipei României pentru meciul cu Peru din Cupa Davis, care va avea loc în weekend la Cluj-Napoca, ocupă următoarele poziţii în clasamentele ATP: Marius Copil – 275 la simplu şi 479 la dublu, Horia Tecău – 17 la dublu, Nicolae Frunză – 626 la simplu şi 954 la dublu, Ştefan Paloşi – 647 la simplu şi 747 la dublu, Gabi Adrian Boitan – 722 la simplu şi 1.311 la dublu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.